בשונה ממשחק הכדורגל משחק הכדורסל נערך על משטח קשה ולא על דשא. יש לקחת בחשבון את הגובה, המשקל והבעיה שממנה סובל השחקן ולהתאים את החומרים הנכונים לכך בעת ייצור מדרסים אורטופדיים. יחד עם זאת, צריך גם להבין את הביומכניקה של הגוף. שחקן כדורסל ששוקל כ-100 ק"ג יפעיל עומס אדיר בזמן ניתור "פשוט" כמו למשל Jump Shot, והמשקל שאותו יספיגו הרגליים הוא בערך 500 ק"ג.
שחקני כדורסל מפעילים לחצים אדירים על כפות הרגליים, הקרסוליים ועל הברכיים. ללא הגנה המתאימה לפעילות זו עלול השחקן לסבול מפציעות וכאבים. נכון, פציעות תמיד עלולות להתרחש בספורט, אך כדאי להימנע מהן!
ישנם שני סוגים של פציעות ספורט שעלולות להתרחש אצל שחקני כדורסל:
√ פציעה אקוטית שמכה באופן פתאומי וחזק - רוב הפציעות האקוטיות בכף רגל והקרסול נובעות מנחיתה לא נכונה, חבלה ע"י שחקן אחר או סיבוב הקרסול תוך כדי נפילה, הן מקריות וקשה למנוע אותן. הפציעות האקוטיות הנפוצות ביותר הן:
√ פציעה כרונית שמתפתחת באופן איטי על פני תקופה ארוכה - היא עלולה להיגרם עקב חימום לקוי, נעליים לא מתאימות ולא נוחות או בלויות, עיוות ביומכני של כף הרגל והקרסול. בין הפציעות הכרוניות השכיחות ביותר שנגרמות בכדורסל:
שחקנים שסובלים מחוסר איזון ביומכני יכולים להשתמש באביזרים אורטופדיים הבאים:
√ מייצב קרסול למניעת נקעים
√ תומך קרסול פעיל עם סיליקון לדלקות
√ תומך שוק לשברי מאמץ בשוק
√ תומך ירך לכאבים בדריר הארבע ראשי
√ תומכים או מייצבים לברך
√ מדרסי כדורסל שנבנו עבורם למטרה זו - קראו כאן על מדרסים.
לייעוץ מקצועי ללא עלות - לחצו כאן! אתם מוזמנים לאבחון באחד הסניפים של עקב אכילס בירושלים, תל אביב וראשון לציון. חייגו כבר עכשיו 9418*.