במכון האורטופדי "עקב אכילס" תוכלו למצוא אביזרים אורטופדיים, מדרסים מסוגים שונים שמונעים מחלות של כף הרגל, כגון "קאלוס". התאמת האביזר או המדרסים תיעשה בליווי אישי ומקצועי של הטכנאי במכון.
מה היא יבלת קאלוס?
יבלת קאלוס ידועה גם בשם keratomas או tylomas. היבלת מתייחסת לאזור מעובה ויבש בכף הרגל. כאשר העור נחשף לחיכוך או לחץ מתמשך, הוא יוצר מערכת הגנה על ידי הגדלת העובי של השכבה החיצונית שלו. שכבה חיצונית של עור קשיח מורכבת מתאי עור מתים, אשר משמשים ככיסוי המגן מעל שכבות העור העליונות.
ממה נגרמת יבלת Callus?
יבלות מסוג זה נוצרות עקב נעילת נעל לא מתאימה או לא נוחה, לחץ על הבהונות וכף הרגל או על ידי ביומכניקת רגל לקוייה, מה שמוביל חשיפת אזורים מסוימים בכף הרגל ללחץ ועומס. יבלת יכולה להיווצר בכל מקום על פני העור, אך היא שכיחה יותר באזורים שבהם אין מספיק רקמת שומן, כגון העור מעל בליטות גרמיות. יבלות (Calluses) מתפתחות בדרך כלל באזור כרית כף הרגל והעקב. ישנן יבלות שהליבה שלהן מפתחת עור קשה בצורת פרמידה לכיוון הרגל (סוג של קוץ).
יבלת tyloma מתייחסת להיווצרות יבלת לאורך הרכס של עור. דוגמה לכך היא בצד הפנימי או בצד החיצוני של מפרק הבוהן הגדול. זה קורה בדרך כלל כתוצאה מעיוות הבוהן פונקציונלי שנקרא Hallux Limitus או Hallux Rigidus, אשר מאופיין על ידי מפרק הבוהן נוקשה. במצב שכזה הבוהן אינה גמישה במהלך הליכה, נוצר ליקוי בביומכניקה של ההליכה, והבוהן מתחככת בחלקה הפנימי עם הנעל, מה שמוביל להיווצרות של יבלת.
למה חשוב לטפל ביבלות הקאלוס?
יבלת בבוהן עלולה לגרום לכאב ואי נוחות בזמן ההליכה. יתר על כן, אצל חולי סוכרת ואנשים עם זרימת דם לקוייה, יבלות עלולות להיות מלוות בכיב בעור, ולכן הערכה וטיפול הם חיוניים. ברוב המקרים יבלת הקאלוס מופיעה באזור הכריות (המטטרסל) עקב צניחה של אחד או יותר ממפרקי המטטרסל-פאלנג.
עקב צניחה של המפרק על המטטרסל נוצר חיכוך מתמיד שלו עם העור, כך שבשלב מסויים העור הופך להיות קשה בנקודה אחת או יותר. הבעיה מופיעה לרוב אצל נשים אשר נועלות נעלי עקב ללא מדרסים או ריפוד באזור הכריות, כך שפיזור משקל הגוף בכף הרגל בזמן הליכה או עמידה אינו מתחלק באופן שווה בין אזור העקב לכריות, אלא מתרכז באזור הכריות של כף הרגל, מה שיכול לגרום לבעיות נוספות, כגון:
טיפול מומלץ במקרה של יבלות קאלוס
לכן יש להקפיד על נעילת נעליים שגובה העקב שלהן לא עולה על 4 ס"מ. אצל גברים הבעיה מופיעה לרוב עקב משקל עודף. מומלץ לרדת במשקל כדי להפחית את העומס מהרגל ולנעול נעליים רחבות שיאפשרו לאצבעות לנוע בחופשיות. בנוסף, מומלץ לעבור טיפול אצל פדיקוריסטית רפואית או פודיאטריסט מוסמך, אך במקרה וכף הרגל היא כף רגל סוכרתית יש להיזהר! יבלות עלולות להופיע גם בכפות הידיים ובדרך כלל אצל אנשים שעובדים עם הידיים.
להשלמת הטיפול מומלץ להוסיף מדרסים בעלי נקודות שחרור באזור הקאלוס או מדרסי סיליקון.