זהו סינדרום נפוץ שממנו סובלים לעיתים קרובות לא רק ספורטאים, אלא גם אנשים מבוגרים שאצלם עם השנים נוצרת נסיגה של הרקמה השומנית בכף הרגל. במקרים אלו מדובר בחוסר/דילול ברקמה השומנית בכל כף הרגל ולא רק בעקב. הכאב הוא במרכז העקב והוא נותן תחושה של חבורה קשה. עקב אבחון לא נכון אפשר בקלות להתבלבל בין Fat Pad Syndrome לבין דורבן בעקב (plantar fascitis או heel spurs).
גוף האדם בנוי כך שהוא יוכל לתפקד גם כשהרגליים יחפות. הרגל לכשעצמה בנויה בצורה מדהימה, לא רק שהעצמות והרצועות הפלנטאריות בכף הרגל בנויות בצורה קשתית ויוצרות את בלימת הזעזועים הטבעית של הגוף, אלא ישנה שכבה של שומן בעובי של 2,54 ס"מ בין העור של העקב לעצם העקב (קלקנאוס) שמתפקדת כריפוד. הריפוד הזה נקרא "Fat pad", מכיוון שבעיקרו הוא עשוי מרקמות שומן. השומן נשמר בעקב על ידי רצועות אשר שומרות על השומן שלא יתפזר. לעיתים הרצועות ששומרות על השומן עלולות להינזק ע"י פציעה ולהימתח. עקב התפזרות השומן בזמן הפגיעה, אובד חלק מהשכבה השומנית. מצב זה גורם לכאב לא נעים בדריכה על העקב בעת עומס.
√ כאב בעקב בעיקר במרכז העקב. √ כאב לא ברור שמורגש כחבורה. √ לחיצה עם האגודל במרכז העקב אמורה לעורר את הכאב. √ הליכה עם נעלי עקב שהתחתית שלהן קשה וללא מדרסים או הליכה יחפה על משטח קשה (רצפה) יעוררו את הכאב.
√ חבלה ישירה למקום כמו קפיצה ממקום גבוה ונחיתה על העקב. √ הליכה עם נעליים בעלות משטח דריכה קשיח. √ סוכרת. √ משקל יתר. √ גיל.
√ חבישה. √ עקבי סיליקון או מדרסי סיליקון. √ מדרסים פונקציונליים רכים במויחד (מולטיפום).
מדרסים מסוג זה ניתן להשיג במכון אורטופדי עקב אכילס, כאשר כל התאמת מדרסים מתבצעת באופן אישי.