חלק מהבעיות, כמו אלו שנגרמות כתוצאה מתאונה, לא ניתנות לחיזוי ולכן לא ניתן גם למנוע אותן. עם זאת, ניתן למנוע חלק מהפגיעות על ידי אימוץ ההמלצות הבאות:
- יש לבצע תרגילי חימום ותרגילי מתיחה לפני כל פעילות ספורטיבית. מתיחת השרירים הקדמיים והאחוריים של הירכיים מפחיתה את הלחץ ואת המתח ומשחררת לחץ מיותר בברכיים במהלך פעילות ספורטיבית.
- מומלץ לחזק את השרירים הארבע ראשים (קוואדרי סאפס) והתאומים (גסטרוקנומיוס) באמצעות תרגילי התעמלות (מומלץ על מכשיר אליפטי).
- יש להימנע משינוי פתאומי או קיצוני בעוצמת הפעילות הספורטיבית - עוצמת הפעילות צריכה לגדול באופן מתון ובהדרגתיות.
- מומלץ לנעול נעליים / נעלי ריצה מתאימות למנח כף הרגל כדי לשפר את שיווי המשקל ולהפחית את הלחץ על הברכיים בהליכה או בריצה. בעיות בברכיים עלולת להיגרם גם עקב מנח לקוי של כף הרגל. ניתן לשפר את המצב באמצעות מדרסים המותאמים לבעיה ולתיקון מנח כף הרגל בצורה כזו שיפחיתו עומס מהברכיים.
- יש לשמור על משקל גוף תקין ובכך להפחית לחץ על הברך. יש לזכור שהשמנת יתר גורמת לשחיקה של הסחוסים בברכיים.
חשוב לדעת! לשחקני כדורסל, כדוררגל או טניס שבעבר סבלו מנקע בקרסול מומלץ להשתמש במייצב קרסול קשיח לזמן ההחלמה.
לא מומלץ לשחק עם מייצב קרסול קשיח לאחר ההחלמה מפציעת הקרסול, מכיוון שכוחות הבלימה אשר פועלות בקרסול בזמן ניתור, בלימה או סיבוב על ציר, ננעלות ומעבירות את כוח הבלימה אל הברך, מה שעלול לגרום לפציעות ברך לא נעימות. יש להשתמש במייצב קרסול דינמי וגם זה אך ורק בזמן האימון או המשחק, ולהסירם מיד לאחר מכן.