דוגמה שניה לבחירה נכונה של מדרסים מותאמים אישית
גבר בגיל 30, הגובה שלו הוא 170 ס"מ, ומשקלו כ-100 ק"ג. הוא עוסק בספורט (ריצה), עובד בעמידה ומדובר אצלו בהשטחה מלאה של הקשת האורכית. הוא סובל מכאבים בחלק הפנימי של הקרסול באזור חיבור גיד הטיביאליס האחורי לעצם הנביקולר (סביר להניח כי מדובר בדלקת ביד), אינו מפתח קשת, ועקבים בעמדה נטרלית בעת עמידה על קצות הבהונות.
איזה מדרס הוא המומלץ ביותר במקרה שכזה?
כפי שהזכרנו במקרה הקודם, הגיל הוא הפרמטר הראשון שיפשיע על בחירת המדרס. אמנם מדובר בבחור צעיר, אך הוא שוקל הרבה ביחס לגובה שלו, עוסק בספורט (וסביר להניח כי הוא התחיל לעסוק בספורט לא מזמן על פי נתוני משקלו) ועובד בעמידה, משמע, הרגליים שלו עובדות שעות נוספות והעומס עליהן הוא עצום.
לקיחת המידה במקרה זה צריכה להיעשות בחבישת גבס וללא נשיאת משקל, כלומר כף הרגל באוויר, לחבוש אותה ביריעות גבס. בצורת לקיחת מידה זו אין עומס או השפעה על מנח הקרסול וניתן להפיק קשת רוחבית ואף לתקן עמדת עקב כבר בלקיחת המידה. החומרים בהם נבחר לבניית המדרסים יהיו חומרים קשיחים, קרבון או גרפיט כבסיס וחומרים רכים לציפוי והשלמת החלק העליון מעל הקרבון. בגלל עודף המשקל נוצרת השטחה של הקשת ובגלל הכאב שיש באזור החיבור של גיד הטיביאליס האחורי לעצם הסירה (הנביקולר) בכף הרגל, נצא מנקודת הנחה שהמשקל + הפעילות + העבודה גורמים לעומס רב על גיד זה, ואם נשתמש בחומרים רכים כבסיס לא נצליח לתמוך בקשת האורכית ולא נצליח לתקן את עמדת העקבים.
דוגמה שלישית לבחירת מדרסים שעוזרים לטפל בכאבים
ילד בגיל 9, משקל גוף תקין וגובה תקין לגילו. הילד סובל מכאבים בעקבים בעיקר לאחר פעילות, והכאב מופיע גם בלילה. מנח כף רגל תקין וגובה הקשת האורכית תקין. ככל הנראה הילד סובל מכאבי גדילה - Sever's Disease.
אילו מדרסים מומלץ להזמין במקרה זה?
התשובה היא לא מומלץ להזמין מדרסים כלל! כאבי גדילה אלו נוצרים עקב התפתחות של פלטת הגדילה מאחורי העקבים. מנח הרגל תקין וכך גם הקשת, ומדובר אך ורק בכאבים לאחר מאמץ. לשם כך לא צריך מדרסים, אלא מספיק להשתמש בעקבי סיליקון לריכוך אזור העקבים עד שהכאב יעבור או עד שתהליך גדילת הפלטה בעקב תושלם.
אתם עדיין שואלים אילו מדרסים נחשבים להכי טובים או להכי מומלצים?
השאלה תגרור תשובה בשאלה (למעשה, בכמה שאלות):
- לטיפול באיזו בעיה נדרשים לכם המדרסים?
- האם אתם סובלים מבעיות בכלי דם, מסוכרת, מבעיות במערכת העצבים, מבעיות בעמוד השדרה?
- באיזה ספורט אתם עוסקים: כדורגל, כדורסל, טניס, סקי?
- מה העבודה שלכם מצריכה מכם (למשל, עמידה ממושכת, נשיאת חפצים כבדים, הליכות ממושכות)?
הבנתם?
כל מדרס יכול להיות "מומלץ והכי טוב" אם יודעים לאבחן את הבעיה, לקחת את המידות בדרך הנכונה, להתאים את סוג החומרים לסוג הבעיה ולמבנה של כף הרגל, לחזור לביקורות, ללכת עם הנעלים שמתאימות למבנה ורוחב הרגל (בהרבה מאוד מקרים המדרסים מעולים, אבל הנעלים גרועות).
לסיכום, מדרסים הכי טובים או הכי מומלצים לא קיימים. כל רגל היא בעיה בפניה עצמה ואין מבנה רגל זה דומה לשני. השתדלו לחזור לביקורות, זה חשוב! ותהיו מודעים לגוף שלכם והקשיבו לו על מנת שתוכלו להסביר בביקורת לטכנאי שבונה לכם את המדרסים איך אתם מרגישים. חשוב לציין כי מדרסים הם לא קסם, הכאב לא יעלם תוך שניה. ישנם אנשים שמסתגלים למדרסים תוך שעתיים ויש כאלה שלאחר חודשיים עדיין מרגישים איתם לא בנוח, לכן צריך סבלנות.
איך לבחור מדרסים נכון ומה חשוב לדעת עליהם? לחצו כאן וגלו את כל המידע הנדרש!
למכון האורטופדי עקב אכילס סניפים בירושלים, תל אביב וראשון לציון. אתם מוזמנים לאבחון וייעוץ בחינם וללא התחייבות!